Politika privatnosti (GDPR) kompanije MANHATTAN d.o.o.

MANHATTAN d.o.o. veoma pažljivo i oprezno rukuje sa svim Vašim ličnim podacima koje prikupimo od Vas. Podaci koje prikupljamo su isključivo oni koje nam Vi ostavite.MANHATTAN d.o.o. prikuplja minimalnu količinu podataka o Vama, a isključivo u svrhu pružanja usluge. Korisnici našeg sajta prihvataju da se podaci o njima koriste u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Ova politika privatnosti ukazuje na sve procese koji mogu rezultirati prikupljanjem podataka, kao i način njihove obrade i rukovanje podacima. Podatke prikupljamo na tri načina:

Podaci koje ostavite u odeljku “Detalji za naplatu”. U tom odeljku do kojeg se dolazi pri kupovini u našoj internet prodavnici, od kupca zahtevamo obavezne i neobavezne podatke. Obavezni podaci su: ime, prezime, e-mail adresa, adresa za dostavu I grad. Podaci koji nisu obavezni su: naziv preduzeća i broj telefona. Naš kupac ima mogućnost da u odeljku “Detalji za naplatu” izabere način plaćanja I da li želi da otvori nalog kako, pri sledećoj kupovini ne bi mora da popunjava već pomenute podatke. Opcija otvaranja naloga nije neophodna.
Ukoliko se posetilac našeg sajta odluči da nas kontaktira putem “Live chat” podrške, od posetioca će se po automatizmu biti zahtevana e-mail adresa, što nije obavezno popuniti. E-mail adresu zahtevamo od posetioca koji nam je poslao poruku da bi smo, ukoliko nismo u mogućnosti odmah da odgvoroimo, mogli naknadno odgovoriti na primljenu poruku. Prepiske, a samim tim i e-mail adresa posetilaca brišemo u roku od 48h, odnosno 30 dana ukoliko je posetilac i naručio nešto iz naše internet prodavnice. Obzirom da je pružalac usluge treća strana, odnostno kompanija koja je vlasnik platforme “Drift”, odričemo se svake odgovornosti vezano za e-mail adresa naših klijenata, ali MANHATTAN d.o.o. za saradnike bira samo proverene kompanije, te smo sigurni da ni do kakve zloupotrebe neće doći. Politiku privatnosti platform drift, možete pročitati OVDE.
Ukoliko posetilac našeg sajta odluči da nam pošalje poruku putem kontakt formulara, od pošiljaoca poruke zahtevamo unošenje imena i e-mail adrese. S druge strane, ne ulazimo u to da li je ime tačno, kao ni e-mail adresa. Neunošenje ispravne e-mail adresa će rezultirati neuspešnu dostavu odgovora.
MANHATTAN d.o.o. može prikupljati i obrađivati Vaše podatke koje nam ostavljate u bilo kom formularu uključujući Vaše ime i prezime, adresu, e-mail adresu, kontakt telefon… Naša Politika privatnosti propisuje I mogućnost da od Vas zahtevamo neku dodatnu informaciju ukoliko je neophodno, a u cilju sprovođenja uspešne saradnje. Takođe, ovom Politikom privatnosti našim klijentima dajemo slobodu izbora da na takve zahteve odgovore ili ne odgovore. Cilj ovih zahteva je upotpunjivanje zahteva naših klijenata.

MANHATTAN d.o.o. Vam neće slati Newsletter ili bilo kakve poruke u formi biltena, izuzev ukoliko Vi to zahtevate unošenjem svoje e-mail adrese u vidno naznačeno polje i prihvatite ovu politiku privatnosti. Svim svojim korisnicima dajemo izbor da nakon prijave na našu mailing listu odustanu I zaustave slanje e-mail poruka (unsubscribe).

MANHATTAN d.o.o. preduzima sve standardne mere predostrožnosti u cilju sprečavanja neovlašćenog pristupa Vašim podacima i zloupotrebe istih. Ograđujemo se odgovornosti u slučaju hakerskog napada na naše hosting baze, ali ipak kao što je već napomenuto, sve mere predostrožnosti su preduzete kako ne bi došlo ni do kakve zloupotrebe Vaših podataka.

MANHATTAN d.o.o. vrši dostavu narudžbina naših korisnika putem DailyExpress i PostExpress kurirske službe. Napominjemo da smo u obavezi, odnosno u cilju uspešne dostave prinuđeni da sa pomenutim kompanijama podelimo ime I prezime naručioca, adresu, broj telefona I vrednost narudžbine. Ni sa kojom terćom stranom ne delimo Vaše podatke. Politiku privatnosti kompanije DailyExpress možete pročitati OVDE, a politiku privatnosti kompanije PostExpress možete pročitati OVDE.

MANHATTAN d.o.o. zadržava pravo da svoje klijente kontaktira u cilju ponude prilagođene klijentu, promocije, obaveštenju da proizvod koji su tražili imamo na lageru, odnosno razvoja našeg poslovanja. Klijenti koje kontaktiramo, a koji ne žele da ih ponovo kontaktiramo imaju pravo da to zahtevaju od nas, a mi se ovom Politikom privatnosti obavezujemo da ćemo taj zahtev naših klijenata poštovati.

MANHATTAN d.o.o. zadržava pravo da sa trećom stranom podeli uopštene podatke koji su u indirektnoj vezi sa našim posetiocima, kao na primer broj posetilaca, statistika o polu, gradu, državi i slično, ali ni u kom obliku ne lične podatke naših klijenata.

MANHATTAN d.o.o. nije odgovoran za sadržaj informacija objavljenih od strane korisnika putem Live Chat-a. MANHATTAN d.o.o. se ograđuje od obaveze da prati razgovore korisnika na chatu i samim tim se ne smatra odgovornim za bilo koja saopštenja, bez obzira da li proizilaze ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti ili drugog. Ipak, putem Live Chat sistema, naši klijenti komuniciraju sa pouzdanim radnicima naše kompanije i svako nepoštovanje sagovornika smatraćemo neadekvatnim obavljanjem radne obaveze, te će zaposleni snositi odgovornost unutar kompanije.

MANHATTAN d.o.o. ovom Politikom privatnosti želi da naglasi da mogu postojati propusti vezani za bezbednost koji nisu pod kontrolom MANHATTAN d.o.o.. Odlukom da kompaniji MANHATTAN d.o.o obezbedi lične informacije, korisnik razume i slaže se sa činjenicom da bezbednost, integritet i privatnost njegovih podataka ne može biti 100% garantovana i pored napora MANHATTAN d.o.o. da tu bezbednost pruži.

MANHATTAN d.o.o. zadržava pravo promene ove politike privatnosti u bilo kom trenutku bez slanja bilo kakvog obaveštenja klijentima. Svaka izmena postaje važeća od trenutka postavljanja na sajt manhattan.rs. Korisnik se obavezuje da povremeno pročita ovu politiku privatnosti kako bi bio upoznat sa eventualnim izmenama iste. Ukoliko korisnik nastavi da koristi sajt i usluge MANHATTAN d.o.o. nakon bilo koje nove verzije politike privatnosti, podrazumeva se da je istu prihvatio kao važeću.

Datum postavljanja: 25. 05. 2018. god.