Jedna veoma zanimljiva usluga čime se bavimo zadnjih nekoliko godine je i snimanje iz vazduha, kao i fotografisanje bespilotnim letilicama, tj dronovima.

U današnje vreme bilo kakav vid snimanja ne može ni da se zamisli bez kadrova iz vazduha. Da li to bio visokobudžetni film, neka reklama, muzički spot, koorporativni video pa čak i svadba, snimanje iz vazduha je sastavni deo svega toga. Nekada ste za tako nešto morali da angažujete skupocene helikoptere koji nisu baš pristupačni svima i svakom terenu ili da improvizujete sa glomaznim kranovima koji opet ne mogu do kraja dočarati tu dimenziju na pravi način. Mi Vam nudimo veoma jednostavno i kvalitetno rešenje. Vršimo snimanje iz vazduha letelicama (dronovima) poslednje generacije u visoko kvalitetnoj 4K ili FullHD rezoluciji. U našoj floti možete pronaći:

DJI PHANTOM 4 PRO

Za malo manje zahtevne klijente koji i dalje žele vrhunski kvalitet. Verovatno i najkorišćeniji dron, jer je za njega tržiste verovatno i najveće. Na izgled dosta manji od velikog brata „Inspire 2“, ali izgled vara. Ovaj dron Vam pruža snimanje u 4K rezoluciji i to u 60FPS ( Frames Per Second) ili Full HD rezoluciji u 120 FPS-a.

DJI INSPIRE 1

Letilica koju koristimo za zahtevne korisnike, kojom lete dva operatera. Jedan kontrolise letelicu a drugi kameru.

Sve naše letelice za snimanje iz vazduha su uredno registrovane u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo i svi naši piloti imaju dozvolu za upravljanje bespilotnim vazduhoplovima.

DJI INSPIRE 2

Za najzahtevnije klijente, dron koji se koristi u filmskoj indrustriji, sa najnovijom X7 kamerom pruža snimanje u neverovatnoj 6K rezoluciji, a sa nešto malo slabijom X5S kamerom snima 5.2K, i to u CineDNG ili Apple ProRes RAW (sirovoj) rezoluciji. Spreman je za sve vrste izazova uz mogućnost upravljanja sa dva operatera i dva daljinska upravljača, za maksimalnu preciznost prilikom snimanja.

Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro je trenutno jedan od najboljih dronova na svetu. Po svojim karakteristikama može da parira svim dronovima visoke klase, pa ih čak i pretiče u nekim karakteristikama poput HDR snimanja, senzora sa svih strana…

Osim samog snimanja videa ili fotografisanja MANHATTAN nudi i dodatne usluge iz vazduha:

Topografska snimanja terena
3D mapiranja terena
Snimanje 360 videa iz vazduha
Fotografisanje u 360 stepeni
Izrada virtualnih tura kombinacijom 360 fotografija sa zemlje i iz vazduha
Inspekcijskim poslovima iz vazduha ( dalekovodi, dimnjaci, krovovi i sl)
Kada sletimo i predjemo na snimanje sa zemlje tu na scenu stupaju razne „igračke“.

Ukoliko zelite da Vam se nesto snimi ili fotografiše iz vazduha, od 01.01.2016 godine držimo se pravilnika o letenju bespilotnih vazduhoplova, pa nam za dobijanje dozvole za letenje i snimanje treba realno 7 do 10 dana. Uzmite to u obzir kada planirate snimanje.

Uslugu snimanja iz vazduha možete platiti i preko računa firme.

MONTAŽA VIDEO MATERIJALA

Snimljeni materijal dobijate nemontiran a ukoliko želite možemo Vam napraviti korporativni film, spot ili emisiju izmontiranu i spremnu za prikazivanje. Naš tim video montažera će to sa lakoćom odraditi.