Tradicija duga 29 godina, tradicija na koju smo ponosni

1993. godine se pojavio DAR ( Digitalni Satelitski Radio ) koji nam je bio izvor najnovije muzike vrhunskog kvaliteta.

1994. godine se stvorila ideja da se formira prvi shop polovnih audio komponenti i tada počinje da radi Audio Berza MANHATTAN. Mesto gde ste u svakom trenutku mogli da izaberete pojačalo, risiver, dek, CD, tjuner, ekvilajzer, zvučnike ili nešto drugo od HiFi komponenti…

2000. godine otvaramo MANHATTAN café u Palmotićevoj 22, mesto koje je vrlo brzo postalo popularno. Mesto gde se pila vrhunska kafa, gde se uživa u hladu lipa, mesto gde su se snimali filmovi…

Tada se pojavio DVD kao novi format audio i video i otvaramo MANHATTAN DVD klub, mesto gde ste mogli da se upoznate sa Home Cinema tehnologijom slike i zvuka.

Sazrela je ideja da se posao vezan za Home Cinema i DVD odvoji.

2003. godine se NOKIA zvanično pojavila u Srbiji i istog trenutka smo postali distributeri u Srbiji i otvorili prvi NOKIA shop.

2007. godine u Dobračinoj 23B otvaramo MANHATTAN digital centar, mesto koje je bilo i NOKIA & APPLE store in store, servis mobilnih telefona, studio za presnimavanje audio&video materijala.

Priča o nama počinje 1.1.1991. godine, mada smo u oktobru 1990. godine osnovali MANHATTAN kada je uveliko radio Studio MANHATTAN koji se u tada bavio presnimavanjem audio kaseta tj. pravljenja kompilacija po želji korisnika.

Izvor muzike je tada bio HiFi Centar mada smo pojavom CD klubova u Beogradu ( Skadarlija pa posle Atrijum) sami pravili bazu muzike i tih godina imali skoro 1000 audio kaseta odakle smo klijentima pravili kompilacije na audio kasetama.

1996. godine smo počeli sa MANHATTAN mobile, mesto gde ste mogli da kupite bilo šta od mobilnih telefona i opreme.

1999. godine počinje da radi MANHATTAN kao „Concept store“ u Vasinoj 22, kao mesto gde ste mogli da kupite mobilni telefon NOKIAShop, da servisirate mobilne telefone, da popijete kafu u MANHATTAN café-u, da odete na internet u našem internet café-u.

Tada smo bili ozbilnji kandidati da postanemo distributeri za NOKIA proizvode.

2001. godine u Dobračinoj 27 na I spratu poslovne zgrade otvaramo tada MANHATTAN Home Cinema & DVD centar, mesto gde ste u demo sobi mogli da se upoznate sa tada potpuno novim formatima slike i zvuka, a da u Showroom-u kupite bilo šta od DVD player-a, AV risivera ili 5.1 kompleta zvučnika ili iznajmite skoro 7000 DVD naslova filmova, koncerata ili dokumentarnih diskova.

Pošto su se u tih 10 godina pojavljivali novi audio video formati, tako smo naš studio proširivali i u tom trenutku ste mogli da presnimite nekoliko audio ( Magnetofonska traka, audio kaseta, CD, MiniDisk, DAT… ) i video ( Normal 8mm, Super 8mm filmsku traku, BetaMAX, VHS, VHSC…)

Te godine je apsolutni hit bio DVD pa se pojavom DVD Recordera pojavila potreba da na neki način arhivirate audio ili video material. Naravno odmah je dvd rekorder našao mesto u našem studiju.

Oduvek smo pratili trendove zato sada letimo, snimamo i svašte nešto još.

2011. godine postajemo distributeri za GoPro kamere i ostale njihove proizvode.

2015. godine postajemo distributeri za DJI dronove i proizvode.

Sada kad postojimo neverovatnih 29 godina i opis i asortiman proizvoda je veoma veliki.