Snimanje i Fotografisanje Iz Vazduha

Jedna veoma zanimljiva usluga čime se bavimo zadnjih nekoliko godine je i snimanje i fotografisanje iz vazduha bespilotnim letilicama, tj dronovima.

Trenutno koristimo 4 letelice:

  • DJI PHANTOM3 Standard

Ova letelica nam služi isključivo za obuku novih pilota dronova bez obzira da li su naši kupci ili ne. Svi naši kupci imaju besplatnu obuku u trajanju od 2 sata a novi piloti mogu da lete na našoj letelici onoliko sati koliko žele, tj dok ne steknu sigurnost da sa lakoćom lete i sa njihovim letelicama. Učimo ih osnovnim komandama, letenje u ATTI ili GPS modu, RTH ( povratak kući) , osnove snimanja i fotografisanja kamerom, Inteligentne režime letilica i jos mnogo toga. Mislimo da je letenje na našoj letelici odličan start za svakog novog pilota drona jer se mnogo opuštenije leti kada letite na letelici specijano namenjenoj za obuku, koja ima i zaštite i koja je tako podešena da nema naglih pokreta letelice i mogućnost pada je svedena na minimum, letite uvek pod budnim okom iskusnih pilota a posle savladanih nekoliko sati leta, lete na svojim letelicama.

  • DJI PHANTOM3 Professional

Savršena letelica za profesionalnu upotrebu, brza, stabilna, mirna u vazduhu, kvalitet fotografije i videa izuzetno dobar. 12MP fotografije, slikamo ili JPG ili DLOG ( sirovo). Snimanje se radi u 4K isto DLOG pa se u procesima post produkcije snimci sredjuju, montiraju, podvlači muzika, titlovi i sl.

  • DJI PHANTOM4

Najnovija letelica iz DJI fabrike. Snima 4K video ( 3840 x 1920 ) , senzor za fotografije od 12MP

  • DJI INSPIRE 1

Letilica koju koristimo za zahtevne korisnike, kojom lete dva operatera. Jedan kontrolise letelicu a drugi kameru.

 

Sve naše letelice su uredno registrovane u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo i svi naši piloti imaju dozvolu za upravljanje bespilotnim vazduhoplovima

 

Osim samog snimanja videa ili fotografisanja MANHATTAN nudi i dodatne usluge iz vazduha:

  • Topografska snimanja terena
  • 3D mapiranja terena
  • Snimanje 360 videa iz vazduha
  • Fotografisanje u 360 stepeni
  • Izrada virtualnih tura kombinacijom 360 fotografija sa zemlje i iz vazduha
  • Inspekcijskim poslovima iz vazduha ( dalekovodi, dimnjaci, krovovi i sl)

 

Ukoliko zelite da Vam se nesto snimi ili fotografiše iz vazduha, od 01.01.2016 godine držimo se pravilnika o letenju bespilotnih vazduhoplova, pa nam za dobijanje dozvole za letenje i snimanje treba realno 7 do 10 dana. Uzmite to u obzir kada planirate snimanje

Uslugu snimanja z vazduha mozete platiti i preko računa, to se podrazumeva.

 

Snimljeni materijal dobijate nemontiran a ukoliko želite možemo Vam napraviti korporativni film, spot ili emisiju izmontiranu i spremnu za prikazivanje. Naš tim video montažera će to sa lakoćom odraditi.