YI Ultra Dash Camera

YI Ultra Dash Camera

13,990 din.

Još jedno oko u vožnji… YI Ultra Dash Camera

Auto kamere su u nekim zemljama uslov da osigurate auto, a pored toga pokazale su se kao odličan saputnik. Zato Vam predstavljamo auto kameru – YI Ultra Dash Camera.

 

„Vozi pametnije, vidi čistije“

Ovo je slogan kamere, s razlogom. YI Ultra Dash Camera Vam pruža sjajnu sliku od čak 2.7K (duplo bolje od Full HD). Objektiv kamere vidi 140°, što je idealna širina vidnog polja kamere ove namene. Pored sjajne rezolucije i vidnog polja, YI Ultra Dash Camera neće opterećivati Vašu memorijsku karticu jer su snimci kompresovani, te su u izlaznom formatu H.264.

Ono što je takođe veoma bitno, to je da je otvor blende f1.9, što Vam garantuje da će snimci biti veoma dobri i jasni u uslovima lošeg osvetljenja, te ne morate brinuti ni kada je noćna vožnja u pitanju.

Šta kaže zakon i praksa?

Kamere za automobil, koje snimaju Vašu vožnju, pa i one nepoželjne situacije su veoma korisne pred sudom. Naime, kamere za automobil Vam u velikoj meri mogu pomoći da dokažete da niste krivi i tako izbegnete niz neprijatnosti.

„U javnosti se može čuti da te kamere nisu dokaz pred sudom, što prosto nije tačno. U našem pravnom sistemu postoji načelo slobodne sudijske ocene dokaza, tako da ga sudija može ili ne mora priznati ali, generalno, ukoliko je snimak validan, nema razloga da ga sud ne uzme kao dokaz“ – direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, izvor b92.net

Ono što ističemo kao veoma koristnu funkciju je „MEMS 3-axis Gravity Senzor“ koji, u slučaju nesreće počinje „Emergency video recording“. Snimci iz tog režima će ostati zaključani i bezbedni bez obzira na dalje korišćenje. Senzor sa 3 ose prepoznaje udarac ili bilo kakve potrese. Čak i da kamera ostane bez napajanja, dovoljna količina energije je ostavljena za ovakve situacije (UPS sistem).

Ipak, i ako treba da znate koliko ova kamera može da Vam bude korisna, iskreno Vam želimo da je koristite samo da snimite neke interesantne momente 🙂

Još po koja pohvala za YI Ultra Dash Camera

Pored pomenutih korisnih funkcija, treba istaći i da ovu kameru možete povezati na Vaš telefon uz pomoć WiFi-a, te snimcima možete pristupiti bilo gde, ne treba Vam računar.

Kao što smo pomenuli, YI Ultra Dash Camera ima odličnu osetljivost u uslovima lošeg osvetljenja, ali i WDR mod, koji će Vam prućiti i lepu sliku, sa zasićenim bojama i odlične oštrine.