GoPro kamere

GoPro kamere

Sigurno ste nekada imali priliku da vidite neki jako zanimljiv snimak snimljen pomoću GoPro kamere sa letovanja prijatelja. I pomislite kako je snimak neverovatno dobar i poželite sličan. 🙂 Svako od nas je najverovatnije nekada došao u tu situaciju jer su ti snimci neprocenjivi. Oni predstavljaju određene događaje iz Vaše perspektive i to je ono što ih čini posebnim.

Možete snimiti skokove sa brodića u nebesko plavo more, vožnju sportskog motocikla kroz šumu ili pustinju, vožnju bicikla preko potoka, mogli bi da nabrajamo i nabrajamo. Ali pustićemo Vama mašti na volju šta se sve može snimati pomoću GoPro kamere 😉.

Šta su GoPro kamere?

Pretpostavljamo da već znatešta su to GoPro kamere i čemu služe ali daćemo i mi svoju definiciju. GoPro je vrsta sportskih kamera koje su malih dimenzija. Mogu se nakačiti na glavu pomoću nosača, ali i na druge delove tela – ruke noge, itd. Takođe su vodootporne i određenim delom otporne na udarce i snimaju video materijal visoke rezolucije i kvaliteta.

GoPro kamere

Jako su popularne naročito kod mladjih ljudi, ljubitelja dobre zabave i ekstremnih sportova. Mogu iz prvog plana da snime vašu vratolomiju ili uzbudljiv događaj. Naravno nije to jedina primena, primenjuju se u razne druge svrhe. Ako želite da snimite nešto a da Vam pri tom ruke budu slobodne ovo je prava stvar za vas.

GoPro kamere – istorija

Osnivač kompanije koja je razvila GoPro kamere je Nik Vudman. Nakon što mu je propao posao odlučio je da se posveti surfovanju u Australiji. Upravo tada je dobio ideju i uvideo veliki potencijal u razvitku male vodootporne kamere kojom bi mogao da snimi sopstvene vratolomije. Eto jednog pravog primera one stare “ko zna zašto je to dobro”…

GoPro kamere

Sada već daleke 2002. godine Vudman je osnovao kompaniju. Kao i svaki početak bio je težak ali ubrzo su stvari počele da idu na bolje. Uspeo je da dođe do potencijalnih korisnika njegovih kamera a oni su prepoznali odličnu ideju i ubrzo su svi želeli da imaju malu vodootpornu kameru kojom mogu da se snimaju dok surfuju, skijaju ili lete.

Nakon toga, kompanija je beležila sve veći uspeh i vremenom su usavršavali kamere i izbacivali nove modele. Svaki sledeći je imao bolju rezoluciju, povećavali su kvalitet same kamere ali i snimka koji pravi.

Kompilacija najboljih snimaka GoPro kamere

Koje sportske kamere i opremu mi nudimo?

U našem asortimanu možete pronaći sve što Vam treba. Od jeftinijih do skupljih varijanti, različitih generacija GoPro kamere i druge. Jedno im je zajedničko a to je da su sve vrhunskog kvaliteta i za koju god da se odlučite nećete se pokajati.

GoPro HERO6 Black

Sve nove sportske kamere prave se da snimaju video materijal visoke rezolucije. Naravno postoje razlike, i otprilike cena diktira klasnu razliku. U zavisnosti koliko ste zahtevan korisnik, odnosno da li vam GoPro ili neka druga sportska kamera treba u profesionalne svrhe ili čisto radi ličnog zadovoljstva verujemo da ćete se pronaći u našoj ponudi.

Osim kamera nudimo i dosta dodatne i rezervne opreme:

  • Nosači raznih vrsta kako bi svoju sportsku kameru pričvrstili za glavu i snimali iz prvog lica. Ili možda za ruku ili nogu i na taj način uhvatili najbolji mogući ugao za snimanje određene situacije.
  • Kućišta za kamere kako bi ih zaštitili od potencijalnih udaraca i pritiska. Ako imate GoPro ili neku drugu sportsku kameru najverovatnije Vam je potrebno i kućište.
  • Baterija – ukoliko idete negde gde nemate izvor napajanja na duže trebaće Vam sigurno i rezervna baterija kako bi što više snimaka uspeli da napravite.
  • Memorijska kartica što većeg kapaciteta će Vam doneti dodatno mesto za skladištenje video materijala. Možete ih imati više i kada se jedna popuni jednostavno ubacite drugu umesto nje.
  • Ostalo – kablovi za povezivanje GoPro kamere, mali kofer za GoPro kamere i dodatnu opremu, kacige sa sve nosačem za sportske kamere i još dosta toga.

Najbolja ponuda sportskih kamera i opreme

U principu sve što Vam je potrebno imate na jednom mestu. Od nabavke Vaše prve GoPro kamere ili neke druge sportske kamere pa sve do potrebe da kada već posedujete neku od kamera nabavite dodatnu opremu za nju ili rezervni deo.

Ukoliko niste sigurni oko izbora GoPro kamere i opreme, ne znate šta Vam je tačno potrebno ili imate neku drugu dilemu slobodno nas kontaktirajte i pitajte sve što Vas zanima. Mi ćemo se potruditi da što pre odgovorimo na Vaše pitanje i pomognemo Vam da uklopite svoju opremu na što bolji način. 🙂